13 آبان در تاریخ انقلاب اسلامی برگی زرین و مقطعی حساس و مناسبتی پرخاطره و سرنوشت ساز است . در این روز حضرت امام خمینی (ره) از کشور تبعید شد و در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی دانش آموزان معترض به رژیم طاغوت به خاک و خون کشیده شدند و بالاخره لانه جاسوسی شیطان بزرگ بوسیله دانشجویان انقلابی به تصرف در آمد .
در 13 مهر 1343 به دستور شاه ، پیشنهاد آمریکا مبنی بر اعطای مصونیت قضایی به اتباع آمریکایی (کاپیتالاسیون)، به صورت یک لایحه قانونی در هیات دولت تصویب گردید . در همان سال مجلسین شورای ملی و سنا نیز آن را تصویب کردند . چندی بعد ، نشریه داخلی مجلس متن کامل سخنرانیها و گفتگوهای نمایندگان و رئیس دولت در زمینه این لایحه را منتشر کرد .
امام خمینی (ره) با درک عمق فاجعه از پای ننشسته و زبان به اعتراض گشودند . مساجد و مجالس پس از روشنگری امام محل اعتراض مردم به نوکری بی قید و شرط رژیم طاغوت به آمریکا شد . با اوج گرفتن اعتراضات مردمی ، رژیم  همه شیوه ها را برای آرام کردن ایشان به کار برد ، اما هیچ کدام کارساز نبود . فریبکاری و وارونه جلوه دادن حقایق ، بازداشت و زندان ، تهمت ، دروغ پردازی ، جو سازیهای کاذب ، تهدید و تطمیع ، وحشیگری و کشتار ، اختلاف افکنی و ... ، در برابر روح بزرگ امام (ره) بی اثر شده بود . تنها یک راه باقی مانده بود و آن تبعید امام بود .
در شب 13 آبان 1343 ، صدها کماندو و چترباز مسلح به همراه مزدوران ساواک به سرپرستی سرهنگ مولوی ( رئیس ساواک تهران ) بیت امام را در قم محاصره کرده ، از بام و دیوار به منزل امام یورش بردند و پس از ضرب و شتم خادمین منزل ، امام را دستگیر و به تهران انتقال دادند وبلافاصله رهبر کبیر انقلاب اسلامی را با یک هواپیمای نظامی از فرودگاه مهرآباد تهران به ترکیه تبعید کردند و به دنبال آن ساواک اطلاعیه ای را از رادیو تلویزیون و مطبوعات به شرح زیر منتشر کرد :

" طبق اطلاع موثق و شواهد و دلایل کافی چون آقای خمینی و تحریکات مشار الیه ، علیه منافع ملت و امنیت و استقلال و تمامیت ارضی کشور تشخیص داده شد ، لذا در تاریخ 13 آبان ماه 1343 ، از ایران تبعید گردید . "

دستگیری و تبعید امام با واکنش شدید اقشار مختلف مردم مواجه شد . شهرهای قم ، مشهد و تهران به حالت تعطیل درآمدند .

در بسیاری از شهرها تظاهرات به راه افتاد . حسنعلی منصور ، نخست وزیری که لایحه را به مجلس برده و از تصویب گذرانده بود ، به دست مبارزان به سزای اعمال ننگین خود در نوکری اربابانش رسید و نهضت اسلامی وارد مرحله جدید مبازره علنی با رژیم گردید .
14 سال بعد سربازان امام خمینی که در 13 آبان 1343 تازه متولد شده بودند با اوج گرفتن انقلاب اسلامی گوش به فرمان و پا در رکاب عرصه را بر رژیم سر سپرده طاغوت تنگ کردند تا جایی که رژیم علی رغم اعطا آزادی های ظاهری ، دانش آموزان معترض را به گلوله بست و برگی دیگر بر دفتر جنایات خود افزود .
صبح روز 13 آبان 1357 دانش آموزان در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند روبه سوی دانشگاه نهادند تا بار دیگر پیوندشان را با رهبر بت شکن خویش به جهانیان اعلام نمایند. نوجوانان و جوانان پرشور خداجو گروه گروه داخل دانشگاه شدند و به همراه دانشجویان و گروههای دیگری از مردم در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند. مأموران شاه، دانشگاه را به محاصره خود درآورده بودند تا چنانچه فریاد حق طلبانه از گلویی برخاست آن را با گلوله پاسخ دهند. دانش آموزان در کناره نرده ها و زمین چمن اجتماع کرده بودند و فریاد مقدس "الله اکبر" آنان فضا را می شکافت و تا فاصله های دور طنین می انداخت.

ساعت یازده صبح مأموران ابتدا چند نارنجک گاز اشک آور در میان دانش آموزان و دانشجویان پرتاب کردند. اجتماع کنندگان در حالی که به سختی نفس می کشیدند، صدای خود را رساتر کردند و با فریاد دشمن شکن "الله اکبر" لرزه بر اندام مأموران مسلح شاه افکندند. در این هنگام تیراندازی آغاز شد و لاله های انقلاب یکی پس از دیگری در خون غلتیدند جوانان با  فریاد الله اکبر و با شعارهای مرگ بر امریکا و مرگ بر شاه به شهادت رسیدند و انقلاب خونین اسلامیشان را تداوم بخشیدند و دشمنان اسلام را بیش از پیش به رسوایی و شکست کشاندند. در این واقعه 56 تن شهید و صدها نفر مجروح شدند. یکی از شاهدان عینی می گوید:

"شنبه 13 آبان سال 1357 ساعت 11 صبح، بیش از هفت هزار دانش آموز و دانشجو و دیگر طبقات مردم در محوطه دانشگاه تهران گرد آمده و عده ای سرگرم تماشای نمایشگاه عکس بودند و گروهی به سخنرانی گوش می کردند که ناگهان یک کپسول گاز اشک آور در هوا چرخید و روی زمین دانشگاه فرود آمد. عده ای سراسیمه به سوی در ورودی دانشگاه دویدند، ولی در همین موقع صدای تیراندازی بلند شد. سربازان از  پشت میله های دانشگاه به سوی مردم شلیک کردند. هنوز فریادهای "نترسید تیراندازی هوایی است" بلند بود که دانشجویی به زمین افتاد، از این لحظه به بعد دانشگاه و خیابان های اطراف آن به صحنه جنگ و گریز مبدل شد. دانشجویان و دانش آموزان قصد داشتند آن روز به سوی منزل مرحوم آیت الله طالقانی راهپیمایی کنند. درست هنگامیکه قصد داشتند از دانشگاه خارج شوند با تیراندازی ماموران مواجه شدند و به دنبال آن دانشگاه صحنه برخوردهای خونین شد. مجروحان توسط دانشجویان به بیمارستان منتقل شدند."

در همان ساعات اولیه نیروهای ضربت وارد دانشگاه شدند و دانشجویان و دانش آموزان برای مقابله با حمله آنان آتش افروختند و به دنبال آن مأموران پس از چند متر پیشروی مجبور شدند دانشگاه را ترک کنند .
با شدت گرفتن تظاهرات، مأموران شاه خیابان های اطراف دانشگاه و قسمتی از خیابان انقلاب را بستند و دانشجویان و دانش آموزان در خیابانهای اطراف پراکنده شدند. تظاهر کنندگان در خیابانهای جمهوری اسلامی و ولی عصر (عج) و خیابان های منشعب از آن آتش افروختند و با شعار الله اکبر و لا اله الا الله تظاهرات ادامه داشت .
ساعت دو بعداز ظهر مجدداً ماموران رژیم طاغوت بر روی دانشجویان و دانش آموزان که در داخل دانشگاه بودند، تیراندازی کردند که در همان لحظات اول عده ای از دانشجویان به زمین افتاده و در خون غلتیدند. دانشجویان و دانش آموزان با پلاکاردهایی که در آن شمار کشته شدگان دانشگاه را نوشته بودند و با دادن  شعار الله اکبر خمینی رهبر به راهپیمایی پرداختند. جنگ و گریز ماموران ساواک با دانشجویان و دانش آموزان تا پاسی از شب ادامه داشت …
امام خمینی (ره) در پیامی که به همین مناسبت از پاریس برای امت قهرمان ایران فرستادند، فرمودند:
"عزیزان من صبور باشید که پیروزی نهایی نزدیک است و خدا با صابران است. ایران امروز جایگاه آزادگان است… من از این راه دور چشم امید به شما دوخته ام… صدای آزادیخواهی و استقلال طلبی شما را به گوش جهانیان می رسانم".
بالاخره خون شهدای دانش آموز و ملت به ثمر نشست و انقلاب اسلامی علی رغم مخالفت دنیای استکبار به پیروزی رسید و از اینجاست که موجودیت نظام سلطه با ظهور انقلاب اسلامی به چالش کشیده شد و دشمنان ملت انقلابی با درک شرایط و پیش بینی آینده انقلاب ، کمر به نابودی آن بستند .
یکی از مراکزی که در آسیب رسانی به انقلاب موثری داشت سفارت آمریکا در تهران بود که پس از تصرف آن بوسیله دانشجویان پیرو خط امام مشخص شد که این مکان لانه ای بود برای جاسوسان آمریکایی و برقراری ارتباط با دشمنان ملت و باز هم در 13 آبان و اینبار در سال 1358 استکبار مزه شکست را چشید و در جامعه جهانی تحقیر شد .
این حماسه ماندگار  که امام خمینی (ره) آنرا به حق ، انقلاب دوم و انقلابی بزرگتر از انقلاب اول نامید به دنبال تحرکات مشکوک و مداخله جویانه سفارت آمریکا در امور داخلی کشورمان به وقوع پیوست .
 در اوایل پیروزی انقلاب ، حرکتهایی صورت می گرفت تا جو سیاسی جامعه را پیچیده کرده و به نفع آمریکا پیش ببرد ؛ در چنین شرایطی امام خمینی (ره) بیانات قاطعی علیه ابرقدرتها به ویژه آمریکا ایراد فرمودند و فرمان مقابله با توطئه های استکبار را به تمامی دانش آموزان ، دانشگاهیان و طلاب علوم دینی صادر کردند .

دانشجویان مسلمان با درک فرمان امام ، در لبیک به فرمایش ایشان و وادار کردن آمریکا به استرداد شاه و اموال ملت ، تصمیم به تصرف سفارت آمریکا گرفتند پس از بررسی اسناد و مدارک به جا مانده در لانه جاسوسی اوج نفرت نظام سلطه از ملت ایران نمایان شد . اسناد خیانت نوکران داخلی آمریکا در چندین کتاب جمع آوری و به چاپ رسیده که متاسفانه همانند کتابهای ارزشمند استاد مطهری به دست فراموشی سپرده شده است .
با تسخیر لانه جاسوسی ماهیت چهره های سازشکار که در صحنه سیاسی کشور ظاهر شده بودند ، افشا گردید و روحیه بیداری ، هوشیاری و وحدت و همبستگی در جامعه اسلامی دمیده شد و از همه مهمتر ، ابهت پوشالی آمریکا در جهان شکست و مردم دنیا جرات پیدا کردند تا در برابر سیاستهای ستمگرانه آن اعتراض کنند .
در هر سه واقعه به روشنی ردپای نظام سلطه را می توان دید . در تبعید حضرت امام خمینی (ره) به ترکیه و کشتار دانش آموزان و نیز توطئه علیه ملت انقلابی ایران در لانه جاسوسی .
گرچه از آنروزها زمان زیادی گذشته ولی دشمنی استکبار با ملت ما پایان نپذیرفته و همچنان ادامه دارد و هروز در قالبی و شکلی متفاوت . روزی با کودتا و روز دیگر با محاصره سیاسی و اقتصادی و تحمیل جنگ و در نهایت با تهاجم همه جانبه فرهنگی که از همه توطئه های نظام سلطه خطرناکتر و موثر تر بوده و پایههای فکری انقلاب و نظام اسلامی را تهدید می کند و لازم است نسل امروز همانند نسلهای گذشته با شناخت دقیق از نقشه دشمنان با هوشمندی به مقابله با آنها برخیزند و انقلاب و نظام و کشور خود را در برابر توطئه ها بیمه کنند .
یاد شهدا انقلاب اسلامی ، دفاع مقدس و مخصوصاً شهدای دانش آموز و دانشجو گرامی باد .
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر / یاعلی


نوشته شده در  یکشنبه 86/8/13ساعت  8:29 عصر  توسط علی کریمی 
  نظرات دیگران()


لیست کل یادداشت های این وبلاگ
موضع گیری های شاذ آقای مطهری(نامه به فرمانده سپاه)
پیامی آورده اند - شهدای غواص چه می گویند؟
کمپین من یمنی هستم
[عناوین آرشیوشده]